Buďte odvážní – naučte se využívat digitální technologie

Tak proč to dělat jinak? 

Svým způsobem mají pravdu. Např. komunikace mezi lidmi opravdu fungovala. Sousedé si přes plot řekli co potřebují, rodiny se jednou za čas sešli a domluvili se a co si nezvládli nebo nestihli říct, to si napsali v dopise nebo zatelefonovali z budky. A co když tohle všechno může fungovat tak jako "vždycky" a ještě se přenos informací může zrychlit? 

Výhody digitálního světa – tvořte, komunikujte s přáteli, pracujte efektivně

Není potřeba se obávat přenášet data, informace, fotografie, a dokonce i pocity do digitálního prostředí. Ano, má to své nevýhody, ostatně jako vše v našem životě. Ale také i bezpočet výhod, které převyšují. Pokud se pokusíme změnit postoj k životu a budeme mít tolik odvahy, že se pustíme i do učení nových digitálních dovedností, možná budeme mile překvapeni.

Jednak tím, že je opravdu snadné se pohybovat v digitálním prostředí, stahovat a používat aplikace a programy, které nám například intuitivně dovolí vyplnit žádaný formulář, spočítat nákup, odpovědět na zprávu, upravovat fotografie a videa, vytvářet pozvánky na oslavy, péefka... a také tím, že vás to nejspíš začne bavit. Nevěříte? Tak to zkuste. A uvidíme, kdo koho bude od mobilu odhánět za pár dnů. Zda vy své děti nebo vnoučata, anebo oni vás. 

Příběh ze života – pohlednice pro babičku

Připravili jsme pro vás příběh rodiny, kterou možná už znáte z našich videí, a které pomáhají divákům zorientovat se v digitálním prostředí. V tomto videu uvidíte především výhody digitálního světa a možná vás natolik překvapí jeho jednoduchost, že už nebudete chtít dělat věci tak, jak se dělali dříve. 

Hlavní hrdinkou příběhu je tentokrát slečna, která (i když je v rodině nejmladším členem), zachrání celou svou rodinu před hlasitým burácením babičky, která by málem nedostala klasickou, barevnou pohlednici z dovolené, kterou přeci pošťák přinese VŽDYCKY!

Víte, jak vytvářet digitální obsah? V edukačním videu "Co je to digitální obsah a jak s ním pracovat?" vás to naučíme. 


Ing. Petr Tsironis Digitální identita Digitální technologie Digitální kalendář Digitální kancelář Digitální kompetence Digitální výuka Digitální vzdělávání